bolster2

Bolster Teamrace Knockout:

Wanneer?  Zaterdag 14 april 16.00 – 19.00.

Hoe te volgen?  Ter plekke of via www.catsailingnews.blogspot.com, www.sailreport.nl of www.clubracer.be.

Locatie?  Beachclub Sail-Today, IJmeerdijk 20 te Almere in Nederland.

Zeilen als Publiekssport:

Op zaterdag 14 april vind de Bolster Teamrace Knockout plaats, waarbij vier internationale topteams ter promotie van zeilen als publiekssport, dicht onder de kant voor een live publiek, tegen elkaar zullen teamracen op high speed F18 catamarans. De zeilers varen een spectaculaire knockout serie, aansluitend op het F18 klassenevenement. Bij het klassenevenement doen al zo’n 100 boten mee, dus de organisatie van het teamrace event is verzekerd van publiek. De wedstrijden worden direct onder de tribune van Sail-Today verzeild op het catamaranstrand in Muiderzand. De wedstrijdbaan is een zogenaamde ‘Digital N Course’. De boot die als laatste door de finish gaat, verliest als team. Uitdaging voor de teams is dus ervoor te zorgen dat één van de twee boten van de tegenstander als laatste finisht, dit zorgt voor spectaculaire gevechten. Juryleden op het water beslissen direct over protesten, waarbij strafrondjes kunnen worden uitgedeeld.

Wereldcup F18 Team racen:

‘We mogen het niet maar we zouden bijna zeggen dat dit de officieuze F18 Teamrace Wereldcup is’ aldus de organisatie. Tot de deelnemers behoren onder meer huidig en oud-wereldkampioen Jeroen van Leeuwen, oud-wereldkampioen Thijs Visser, huidig Nederlands kampioen Gunnar Larsen en Sam Frank, en vijfvoudig Nederlands kampioen en winnaar F18 zilver en brons Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij. Daarnaast is ook oud-olympiër en voormalig wereldkampioen Carolijn Brouwer aanwezig. Brouwer vaart samen met van Leeuwen als mixed team mee. Tenslotte zullen ook meervoudig Nederlands en Europees kampioen Remco Kenbeek en meervoudig Nederlands kampioen Oscar Zeekant van de partij zijn om te strijden voor de titel.

Ook het buitenland is goed vertegenwoordigd. Vanuit Italië zullen houders van huidig F18 brons Vittorio Bissaro en Lamberto Cesari meedoen. Vanuit Frankrijk zullen de huidige F18 jeugdkampioenen Charles Hainneville en Valentin Bellet afreizen.

De Teams:

Team Green :     Oscar Zeekant/Karel Begemann  +  Vittorio Bissaro/Lamberto Cesari

Team Orange:    Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij  +  Thijs Visser/Matthieu Marfaing

Team Purple:     Carolijn Brouwer/Jeroen van Leeuwen  +  Remco Kenbeek/Tjiddo Veenstra

Team Blue:        Gunnar Larsen/Sam Frank   +  Charles Hainneville/Valentin Bellet

Zeil arena:

De vier teams van twee boten dragen een Magic Marine lycra in hun kleur (groen, oranje, paars en blauw) en krijgen een ronde sticker van dezelfde kleur in hun zeil. Zo kunnen de toeschouwers op de tribune de teamrace knockout gemakkelijk volgen. Verder krijgt het publiek gadgets zodat ze kunnen juichen voor hun favoriete team.

Live uitzending:

De wedstrijden zijn te zien vanaf de tribune en op een megascherm via onboard- , multicopter camera’s en verschillende camera’s op de wedstrijdbaan en op de kant. De wedstrijden zijn verder live op internet te volgen en worden van commentaar voorzien door topzeilers Andrew Macpherson en Carrie Howe.

 Deze eerste Bolster Teamrace Knockout wordt gehouden op zaterdag 14 april a.s. en is uiteraard gratis toegankelijk voor het publiek.

Programma 14 april:

15:30    Ontvangst/Online uitzending

16:00    Start spectaculaire Knockout Teamraces

18:30    Finale

19:00    Prijs uitreiking

Organisator:

Mischa de Munck

Sail Video System

Media partner:

Sailreport.nl