Zeilvereniging de Roerkoning heeft 2 zeillocaties:

CWO zeilschool op het Nieuwe Meer in Amsterdam:

Van oorsprong is Zeilvereniging de Roerkoning een zeilschool uit Amsterdam. De Roerkoning organiseert nog altijd CWO-erkende zeillessen in gehuurde polyvalken op het Nieuwe Meer in Amsterdam. Ervaren zeilinstructeurs geven cursussen van ca. 8 weken op diverse CWO-niveaus.

Adres van de kielboot zeilschool:
Jachthaven Nexus Botenverhuur Tjotterspad 24,
1081 KD Amsterdam.

 

 

 

 

Historische locaties van de kielbootzeilschool van ZV de Roerkoning: 

De Roerkoning heeft sinds de beginjaren 70 meerdere zeillocaties gehad. De zeillessen werden aanvankelijk voor de jeugd uit Amsterdam-West georganiseerd op de Sloterplas, eerst op 16-kwadraten en later op valken. Vanaf 1981 wordt de overstap gewaagd van het traditionele Sloterplasje naar het het vaarwater van het Nieuwe Meer. Ook de kielbootinstructeurs kregen toen de smaak van het grotere vaarwater te pakken en verplaatsten zich in 1992 naar het Buiten-IJ bij de Zeeburgerbrug. In 1997 moest ook de kielbootsectie weer terug verhuizen naar de Nieuwe Meer vanwege de ondiepten en bouwplannen van IJburg. Jaren lang heeft de Roerkoning gebruik mogen maken van de steigers van vereniging H79, maar in 2003 verplaatst de Kielbootsectie zich naar een paar steigers iets verder op het Tjotterspad naar jachthaven Meerzicht.

Catamaran wedstrijdorganisatie op Muiderzand:

De Roerkoning organiseert catamaranwedstrijden op Muiderzand. Onze woensdagavond wedstrijden (vanaf begin mei tot september) zijn erg populair. Het clubhuis wordt beheerd door Sail-Today. Sail-Today is een Beachclub en Catamaranzeilschool (www.sail-today.nl). Naast dat je er een lekker hapje en een drankje kan doen, organiseren zij veel bedrijfsevenementen, catamarancursussen, catamaranverhuur en optimistlessen. Eventueel bereikbaar onder nummer 06 28241154. Voor eventuele ligplaatsen en tarieven kan je het beste het havenkantoor bellen op 036-5369151. 


View Larger Map
Het adres van Marina Muiderzand is:
IJmeerdijk 4, 1309 BA Almere.


Routebeschrijving vanaf het Zuiden:
Helaas is Muiderzand niet per openbaar vervoer bereikbaar, per auto wel. Neem vanaf de A1 de afslag Almere (A6). Je gaat over de Hollandse Brug. Neem vervolgens op de A6 de 1e afslag richting Almeerderzand (afslag nr. 2). Aan het eind van de afslag ga je rechts af de Pampusweg op en rij onder de A6 snelweg door. Neem de tweede afslag links naar Marina Muiderzand. Het catamaran strand ligt aan het eind van de weg aan je rechterhand. Restaurant Voor Pampus en de Marina liggen links.


Historische catamaranlocaties van ZV de Roerkoning: 

In 1985 gaf ZV de Roerkoning voor het eerst catamaranlessen bij Jeroen den Hartog in Muiderberg. Begin jaren negentig werd Marina Muiderzand gebouwd en in 1992 werd ZV de Roerkoning gevraagd op Muiderzand catamaranlessen te geven voor Mulder (de importeur van de Dart). In 1995 voltrok zich een huwelijk tussen de Roerkoning en de catamaranclub van Oud Naarden. De catamaranzeilers van Oud Naarden waren gedwongen hun prachtige locatie aan het Gooimeer op te geven aan de natuur (of was het een welgestelde politicus?). Eind jaren 90 werd het hele catamaranstrand verplaatst naar een nieuw strand vanwege de bouw van de 3 torenflats op Muiderzand. Er werd een architectonisch verantwoord strandpaviljoen neergezet dat duidelijk niet door een zeiler was ontworpen (welke perverse architect bedenkt nu doorzichtig glas in de douche en toiletruimte ...???).

...... van het oude clubhuis .......

.... naar het nieuwe clubhuis .....