Aankondiging Rondje Pampus
10 en 11 september 2011
Muiderzand

ORGANISATIE EN LOCATIE:

Rondje Pampus wordt georganiseerd door Zeilvereniging de Roerkoning op 10 en 11 september 2011. Het vindt plaats op Muiderzand, IJmeerdijk 4, 1309 BA Almere.

REGELS:

De wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals vastgelegd in de Regels voor Wedstrijdzeilen 2009-2012, de bepalingen van het KNWV, de klassen voorschriften, tenzij een van deze door de wedstrijdbepalingen worden gewijzigd.

RECLAME:

De organiserende vereniging kan vereisen dat alle deelnemende catamarans moeten worden voorzien van een sticker van de evenementsponsor(s).

INSCHRIJVING EN INSCHRIJFGELD:

Vroeg-inschrijving vóór 1 september:
Vroeg-inschrijving is alleen mogelijk door vóór 1 september €40 (voor 2-mans cat, €30 voor een 1-mans cat) over te maken op:
giro 4945525
t.n.v. ZV de Roerkoning te Muiden
o.v.v. “Rondje Pampus”, naam van de stuurman, boottype en zeilnummer.

De internationale bankgegevens van Zeilvereniging de Roerkoning zijn:
National bank account number: Postbank 4945525
International bank account number: NL62PSTB0004945525
Bank Identifier Code (Swift): PSTBNL 21

Laat-inschrijving ná 1 september:
Er is geen limiet voor het aantal deelnemers, dus ook laat-inschrijving is mogelijk ter plaatse op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 10:00 uur. Inschrijfgeld is in dit geval €60 voor een 2 mans-cat of €40 voor een 1-mans-cat.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen: liggeld voor vrijdag t/m zondag september, wedstrijddeelname op zaterdag/zondag, lunchpakketten en een heerlijk buffet voor 2 personen op zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking.

INCHECKEN EN WEDSTRIJDBEPALINGEN:

Registratie:
Registratie (in de tent) is verplicht op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 10:00 uur.

Borg:
Bij de registratie ontvangt men een wegwerk afzetlint om verplicht aan de onderste zeillat vast te maken. Een borg van €20 moet bij de registratie worden afgedragen en kan weer worden opgehaald na de verplichte afmelding binnen 30 minuten na de finish van de lange afstandsrace. Dit is om de veiligheid en de controle door de reddingsbrigade te garanderen.

Wedstrijdbepalingen:
Bij de registratie en de inschrijving ontvangt men de wedstrijdbepalingen inclusief kaart met kompaskoersen van de lange afstandsrace.

LIGPLAATS EN TRANSPORT:

Ligplaats:
Toegang tot het catamaranstrand is mogelijk vanaf vrijdag tussen 17:00 en 19:00 uur; en op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 11:00 uur. Bij aankomst word je doorverwezen naar een ligplaats vooraan op het catamaranstrand. Iedereen kan hier zijn trailer parkeren maar is verplicht om de auto meteen boven op de dijk te parkeren. Een ligplaats tijdens het evenement is gratis, inclusief parkeren op de dijk.  

Het is helaas niet mogelijk als passant te trainen vóór Rondje Pampus en daarvoor een ligplaats te huren van Marina Muiderzand.

PROGRAMMA VAN DE WEDSTRIJDEN : 

Datum:

Aanvoer cats:

Inschrijving:

Briefing:

Waarsch.sein:

Aantal races:

Zaterdag 10 sept

08:00–10:00

08:00–10:00

10:00

11:00

1 lange afstandsrace

Zondag 11 sept

 

 

11:00

12:00

3 races zonder pauze

Programma voor zaterdag 10 september:
De lange afstandsrace is gepland voor zaterdag maar kan afhankelijk van de weersomstandigheden verschoven worden naar zondag. De start (om 11:00 uur) en de finish (tussen 16:00 en 18:00 uur) vinden zichtbaar plaats voor het publiek vlak voor het strand van Muiderzand. Het zal een uithoudingsproef voor lichaam en geest moeten worden. De deelnemers krijgen lunchpakketten en drinken mee om onderweg niet aan uitdroging of verhongering ten onder te gaan. Om de veiligheid van de zeilers te garanderen vaart er een hele vloot reddingsbrigade boten mee, gecoördineerd door de Almeerse Reddingsbrigade.

Het kan zijn dat op de route gates worden aangebracht om het deelnemersveld dicht bij elkaar te houden. Afhankelijk van de windkracht en windhoek kan de baan tussen Paard van Marken en Hoorn worden ingekort of worden verlegd richting Lelystad. Bij elke gate en elk draaipunt zal een controle schip liggen die de zeiltijden bijhoudt en dit doorgeeft aan de walpost op Muiderzand. De toeschouwers op Muiderzand worden zodoende gedurende de hele dag op de hoogte gehouden van de actuele tussenstand, berekend op basis van de doorgegeven zeiltijden en de handicapcijfers. Iedere deelnemer moet zich afmelden direct na afloop van de lange afstandsrace om zoektochten door de reddingsbrigade te voorkomen.

Zaterdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur wordt de overall uitslag van het Rondje bekend gemaakt. Prijzen worden uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3 van de klassen:

·
        Grote cats met Texel rating t/m 107
·        Kleine cats met Texel rating vanaf 107

Om 18:00 uur wordt het buffet geopend en speelt er een band in de feesttent.

Programma voor zondag 11 september:
Op zondag starten we om 12:00 uur met de eerste van drie korte baan races. Prijzen worden uitgereikt aan verschillende klassen catamarans:
·
        Grote cats met Texel rating t/m 107
·        Kleine cats met Texel rating vanaf 107

Na afloop van de wedstrijden worden de nummers 1, 2 en 3 van elke klasse gehuldigd tijdens de prijsuitreiking om ca. 17:00 uur. De lange afstandsrace telt ook mee in de overall prijsuitslag. 

HET WEDSTRIJDGEBIED EN DE BAAN:

Het wedstrijdgebied voor de lange afstandsrace is het volledige zuidelijk deel van het IJsselmeer. Onderstaand tref je een voorbeeld van de baan van de lange afstandsrace, maar kan wijzigen afhankelijk van de windkracht en de windrichting. De up&down baan voor de tweede dag ligt ten noorden van Muiderzand, tussen eiland Pampus en de dijk.

De route van Rondje Pampus is (onder voorbehoud):

1. Start bij Muiderzand
2. Eiland Pampus aan SB houden
3. Door de gate bij Paard van Marken
4. Boei bij Hoorn aan SB houden
5. Door de gate bij Paard van Marken
6. Boei bij Blocq van Kuffeler aan SB houden
7. Eiland Pampus aan BB houden
8. Finish bij Muiderzand

Er bestaat een mogelijkheid dat de wedstrijdorganisatie de baan inkort (bijvoorbeeld bij Marken voor de klasse "kleine catamarans") in het geval dat de wind het laat afweten. Een andere mogelijk is dat we naar Lelystad gaan in plaats van Hoorn of we gaan bij pal westen wind eerst naar IJburg. De afstand van Rondje Pampus is hemelsbreed ca. 50 Nm en zal afhankelijk van windkracht en windrichting tussen de 4 á 7 uur duren.  

De exacte baan wordt tijdens de briefing medegedeeld en krijgen de deelnemers een kaart met kompaskoersen uitgereikt.

Over het hele traject varen rescue- en begeleidingsboten mee.

 

SCOREN:

Het Lage Punten Systeem van Appendix A is van toepassing.
Totaal zijn er 4 races geprogrammeerd, 1 lange afstandsrace en 3 korte baan races, waarvan 3 races moeten zijn voltooid om een serie geldig te maken.

PRIJZEN:

Aparte prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van de lange afstandsrace op zaterdag. Daarnaast zullen op zondag prijzen worden toegekend aan ieder lid van de bemanning, die de eerste, tweede of derde overall plaats van het evenement behaalt per klasse.

OVERIGE INFORMATIE:

De wedstrijdorganisatie van ZV de Roerkoning is te bereiken via:
V.vanSchaardenburgh@gmail.com: (06-29034392).
Havenkantoor Marina Muiderzand (info@marinamuiderzand.nl): 036-5369151.
Het clubhuis is te bereiken via Roeland Touwen (06-28241154) of via info@sail-today.nl.

Routebeschrijving:
Het adres van Marina Muiderzand is: IJmeerdijk 4, 1309 BA Almere.  De routebeschrijving vanaf het Zuiden is:
Vanuit het Zuiden rij je eerst richting Amsterdam. Vervolgens kom je op de ringweg A10 Zuid van Amsterdam. Neem de oostelijke afslag richting de A1 naar Amersfoort. (Als je echter vanaf Utrecht/Hilversum komt dan neem je de A1 in tegengestelde richting naar Amsterdam). Neem op de A1 de afslag Almere (A6). Je gaat over de Hollandse Brug. Neem vervolgens op de A6 de 1e afslag richting Almeerderzand (afslag nr. 2). Aan het eind van de afslag ga je rechts af de Pampusweg op en rij onder de A6 snelweg door. Neem de tweede afslag links naar Marina Muiderzand. Het catamaranstrand ligt aan het eind van de weg aan je rechterhand. De camping ligt aan je linkerhand. Voor een plaats op de camping kan je je melden op het havenkantoor naast de slagboom van Marina Muiderzand.

OVERNACHTEN:

Camping:
Misschien is het nog mogelijk om te overnachten op de camping bij Marina Muiderzand, maar dan moet je even bellen naar het havenkantoor: 036-5369151.

Hotel:
Ook kan een hotelkamer bij NH Naarden gereserveerd (035-6951514) worden voor ca €130 per nacht voor een 2 persoonskamer. Het hotel (IJsselmeerweg 3, 1411 AA Naarden) ligt op 5 minuten rijden afstand van Muiderzand.  

Gastkamers en B&B:
Informeer eventueel voor kamers via het VVV kantoor in Naarden:
Telefoon: (+31) (0)35 694 28 36
Fax: (+31) (0)35 694 34 24
E-mail: naarden@vvvhollandsmidden.nl

AFWIJZING VAN AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING: 

Aansprakelijkheid:
Deelnemers nemen deel aan de regatta geheel voor eigen risico. Zie regel 4, Besluit om wedstrijd te zeilen. ZV de Roerkoning accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel of dood veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de regatta.

Verzekering:
Elke deelnemende boot moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid met een minimum bedrag van € 400.000 per evenement of het equivalent daarvan.