Aankondiging Rondje Pampus
26 en 27 september 2020
Muiderzand

 

 

ORGANISATIE EN LOCATIE:

Rondje Pampus wordt georganiseerd door Zeilvereniging de Roerkoning op 26 en 27 september 2020. Het vindt plaats bij Marina Muiderzand, IJmeerdijk 4, 1309 BA Almere.

REGELS:

De wedstrijdserie is onderworpen aan de regels zoals vastgelegd in de Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2021, de bepalingen van het KNWV, de klassen voorschriften, tenzij een van deze door de wedstrijdbepalingen worden gewijzigd.

RECLAME:

De organiserende vereniging kan vereisen dat alle deelnemende catamarans moeten worden voorzien van een sticker van de evenementsponsor(s).

INSCHRIJVING EN INSCHRIJFGELD:

Inschrijving vóór 18 september:
Vroeg-inschrijving is alleen mogelijk door het inschrijfgeld (+ evt voor paella) vóór vrijdag 18 september over te maken naar:
rekening NL13 INGB000 4945525
t.n.v. ZV de Roerkoning
o.v.v. “Rondje Pampus”, naam van de stuurman, boottype en zeilnummer.

Inschrijving ná 18 september:
Er
is geen limiet voor het aantal deelnemers, dus ook laat-inschrijving is mogelijk ter plekke op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 11:00 uur. Ook indien op 19 september geen inschrijfgeld is ontvangen op de rekening van de Roerkoning, dan is het inschrijfgeld van een "laat-inschrijving" verschuldigd.

Inschrijfgeld

Stort vóór vrijdag 18 september op rekening Roerkoning:

Of betaal ter plekke op zaterdag 26 september:

2-mans cat: 40 euro 60 euro
1-mans cat: 30 euro 40 euro

Paella buffet:

+ 10 euro pp. extra

+ 10 euro pp. extra

Let op: Eet je mee met het paella buffet?  Maak dan svp het schrijfgeld + 10 euro pp. extra over.

INCHECKEN EN WEDSTRIJDBEPALINGEN:

Registratie:
Registratie
(in de tent) is verplicht op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 11:00 uur.

Wedstrijdbepalingen:
Bij
de registratie en de inschrijving ontvangt men de wedstrijdbepalingen inclusief kaart met kompaskoersen van de lange afstandsrace.

LIGPLAATS EN TRANSPORT:

Ligplaats:
Toegang
tot het catamaranstrand is mogelijk vanaf vrijdagmiddag tussen 17:00 en 19:00 uur; en op zaterdagmorgen tussen 8:00 en 11:00 uur. Bij aankomst word je doorverwezen naar een ligplaats vooraan op het catamaranstrand. Iedereen kan hier zijn trailer parkeren maar is verplicht om de auto meteen boven op de dijk te parkeren. Een ligplaats tijdens het evenement is gratis, inclusief parkeren op de dijk.  

PROGRAMMA VAN DE WEDSTRIJDEN : 

Datum:

Aanvoer cats:

Inschrijving:

Briefing:

Waarsch.sein:

Aantal races:

Zaterdag 26 sept

08:00–11:00

08:30–10:30

11:00

12:00

1 lange afstandsrace

Zondag 27 sept

 

 

10:00

11:00

3 races zonder pauze

Programma voor zaterdag 26 september:
De briefing van de lange afstandsrace is gepland om 11:00 uur en de start om 12:00 uur
op zaterdag. De finish (ergens tussen 15:00 en 17:00 uur) is zichtbaar voor het publiek vlak voor het strand van Muiderzand. De deelnemers krijgen een lunchpakket en drinken mee voor onderweg. Om de veiligheid van de zeilers te garanderen vaart er een aantal ribs van de reddingsbrigade boten mee, gecoördineerd door de Almeerse Reddingsbrigade.

Het kan zijn dat op de route gates worden aangebracht om het deelnemersveld dicht bij elkaar te houden. Afhankelijk van de windkracht en windhoek kan de baan tussen Paard van Marken en Hoorn worden ingekort of worden verlegd richting Lelystad. Bij elke gate en elk draaipunt zal een controle schip liggen die de zeiltijden bijhoudt en dit doorgeeft aan de walpost op Muiderzand. De toeschouwers op Muiderzand worden zodoende gedurende de hele dag op de hoogte gehouden van de actuele tussenstand, berekend op basis van de doorgegeven zeiltijden en de handicapcijfers. Iedere deelnemer moet zich afmelden direct na afloop van de lange afstandsrace om zoektochten door de reddingsbrigade te voorkomen.

Zaterdagavond rond 17:00 uur wordt de uitslag van de lange afstandsrace bekend gemaakt. Prijzen worden uitgereikt aan de nummers 1, 2 en 3 (mits tenminste 20 deelnemers) van de klassen:

Grote cats met Texel rating t/m 107
• Kleine cats met Texel rating vanaf 107

Direkt na de prijsuiteiking om ca. 17:00 uur wordt het buffet geopend.

Programma voor zondag 27 september:
Op
zondag starten we om 11:00 uur met de eerste van drie korte baan races. Prijzen worden uitgereikt aan verschillende klassen catamarans:
Grote cats met Texel rating t/m 107
• Kleine cats met Texel rating vanaf 107

Na afloop van de wedstrijden worden de nummers 1, 2 en 3 van elke klasse gehuldigd tijdens de prijsuitreiking om ca. 16:00 uur. De lange afstandsrace telt ook mee in de overall prijsuitslag. 

HET WEDSTRIJDGEBIED EN DE BAAN:

Het wedstrijdgebied voor de lange afstandsrace is het volledige zuidelijk deel van het IJsselmeer. Onderstaand tref je een voorbeeld van de baan van de lange afstandsrace, maar kan wijzigen afhankelijk van de windkracht en de windrichting. De up&down baan voor de tweede dag ligt ten noorden van Muiderzand, tussen eiland Pampus en de dijk.

Een voorbeeld van de long distance is:

1. Start bij Muiderzand
2. Eiland Pampus aan SB houden
3. Door de gate bij Paard van Marken
4. Boei bij Hoorn aan SB houden
5. Door de gate bij Paard van Marken
6. Boei bij Blocq van Kuffeler aan SB houden
7. Eiland Pampus aan BB houden
8. Finish bij Muiderzand

Markeringen: de baan wordt gemarkeerd door grote oranje boeien. Er kunnen eventueel controle schepen liggen bij de markeringen (maar zijn geen onderdeel van de baanmarkering).

Er bestaat een mogelijkheid dat de wedstrijdorganisatie de baan inkort (bijvoorbeeld bij Marken voor de klasse "kleine catamarans") in het geval dat de wind het laat afweten. Een andere mogelijk is dat we bij NO wind naar Lelystad gaan in plaats van Hoorn; of we gaan bij pal westen wind eerst naar IJburg. De afstand van Rondje Pampus is hemelsbreed ca. 50 Nm en zal afhankelijk van windkracht, windrichting en texel rating, tussen de 3 á 6 uur duren.  

De exacte baan wordt 's morgens pas definitief besloten en tijdens de briefing medegedeeld. Bij de briefing krijgen de deelnemers een kaart met waypoints of kompaskoersen uitgereikt.

Over het hele traject varen rescue- en begeleidingsboten mee.

 

SCOREN:

Het Lage Punten Systeem van Appendix A is van toepassing.
Totaal zijn er 4 races geprogrammeerd (1 lange afstandsrace en 3 korte baan races) waarvan 2 races moeten zijn voltooid om de overall serie geldig te maken.

PRIJZEN:

Prijzen worden uitgereikt aan ieder lid van de bemanning die de eerste, tweede of derde plaats behaalt bij de lange afstandsrace (mits er tenminste 20 deelnemers per klasse zijn). Aparte prijzen worden uitgereikt voor het overall klassement.

OVERIGE INFORMATIE:

De wedstrijdorganisatie van ZV de Roerkoning is te bereiken via rc.roerkoning@gmail.com of 06-29034392.
Havenkantoor Marina Muiderzand via info@marinamuiderzand.nl of 036-5369151.

Routebeschrijving:
Het
adres van Marina Muiderzand is: IJmeerdijk 4, 1309 BA Almere. 

OVERNACHTEN:

Kamperen:
Kamperen met tent, caravan of vouwwagen is niet mogelijk op Marina Muiderzand, maar wel met een camper. Een camperplek kunt u bespreken bij de receptie op het havenkantoor. De tarieven voor een camperplaats zijn:
- op de dijk bij het catamaranstrand €17 per nacht, excl 5% toeristenbelasting
- en op het haventerrein €17,50 per nacht (camper tot 8 meter) of €21,50 (camper vanaf 8 meter), excl 5% toeristenbelasting.

De Tinywagons op het catamaranstrand worden verhuurd door Marinaparcs (voor prijzen en reservering zie www.marinaparcs.nl).

Hotel:
Je kan een hotelkamer bij NH Naarden reserveren (035-6951514) vanaf ca €66 per nacht voor een 2 persoonskamer. Het hotel (IJsselmeerweg 3, 1411 AA Naarden) ligt op 10 minuten rijden afstand van Muiderzand.  

Gastkamers en B&B:
Informeer eventueel voor kamers via het VVV kantoor in Naarden:
Telefoon
: (+31) (0)35 694 28 36
E-mail: naarden@vvvhollandsmidden.nl

AFWIJZING VAN AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING: 

Veiligheid:
Dry
/wetsuit, zwemvest en vuurpijl zijn verplicht per persoon. Aangeraden wordt om een sleeplijn en een mobiele telefoon mee te nemen tijdens de Long Distance race. Tijdens de Long Distance race varen ca. 6 rescue boten en 2 committee boten mee.

Aansprakelijkheid:
Deelnemers
nemen deel aan de regatta geheel voor eigen risico. Zie regel 4, Besluit om wedstrijd te zeilen. ZV de Roerkoning accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor materiële schade of persoonlijk letsel of dood veroorzaakt in samenhang met of voor, gedurende of na de regatta.

Verzekering:
Elke
deelnemende boot moet verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid met een minimum bedrag van € 1.500.000 per evenement.