Zeilvereniging De Roerkoning

Wij zijn op zoek naar zeilinstructeurs! Interesse?, klik hier.

Zeilen op de Nieuwe Meer bij Amsterdam

Zeilen leren? Neem zeillessen op De Nieuwe Meer te Amsterdam

Leren zeilen in Amsterdam?

Dat kan! De Amsterdamse Zeilvereniging de Roerkoning geeft zeillessen in kielboten (polyvalken) op het Nieuwe Meer in Amsterdam op verschillende niveaus en wel op een gezellige en goedkope manier.

Als je interesse hebt om een zeilcursus te volgen, bekijk dan deze brochure met informatie over de lessen, kosten en voorwaarden of stuur dan een e-mail naar roerkoning@gmail.com voor meer informatie.

Wil je je opgeven voor een zeilcursus op de Nieuwe Meer te Amsterdam, vul dan het onderstaand online inschrijfformulier in voor de voorjaarscursus:

HIER INSCHRIJVEN

Zeillessen bij de Roerkoning

In 1971 vond een stel enthousiastelingen dat zeilen een te dure en te elitaire sport was. Zij vonden dat zeilen voor iedereen toegankelijk moest worden. worden. Daartoe richtten zij Zeilvereniging de Roerkoning op, met als doel het geven van zeilcursussen tegen een zo laag mogelijke prijs. In de loop der jaren is er wel het een en ander veranderd. Zo kun je bij de Roerkoning landelijk erkende CWO-zeildiploma's van de ANWB, KNWV, RECRON en HISWA halen. Deze diploma's worden in het hele land door zeilscholen en verhuurbedrijven erkend. Gebleven is de lage prijs. Die is mogelijk doordat een groot deel van de leden zeilinstructeur is. Zij geven in de avonden en de weekenden cursussen aan zowel jongeren als volwassenen, met als enige beloning een aantal leuke en actieve avonden op het water met hun cursisten.

Erkende zeildiploma's

De Roerkoning biedt lessen aan op verschillende niveaus. De beginnerscursus (CWO-I) leert je de grondbeginselen van het zeilen. Heb je al ervaring met zeilen, maar wil je dit ook graag zelfstandig gaan doen, dan is er de semi-gevorderden cursus (CWO-II). Heb je het gevoel dat je de fijne kneepjes nog niet beheerst, dan is er de cursus voor gevorderden (CWO-III). Daarna kun je onder alle (weers)omstandigheden zelfstandig varen. Tot slot kun je bij De Roerkoning ook ervaring opdoen als (beginnend) instructeur.'

Optimale aandacht

Onze lesindeling is zo, dat er vrijwel altijd met maximaal drie deelnemers per boot gevaren wordt. Zo is er voldoende aandacht voor elke afzonderlijke cursist. De lessen worden gegeven in Friese valken die dankzij een leasesysteem slechts n twee jaar oud zijn en derhalve in uitstekende staat verkeren. Deze kielboten hebben een gaffeltuig en zijn zeer geschikt voor zeillessen vanwege de grote stabiliteit en de prima zeileigenschappen. Niet voor niets is het de meest gebruikte lesboot van Nederland.

Zeillocatie

De zeillocatie is het Nieuwe Meer in Amsterdam. De lesboten liggen bij jachthaven Nexus aan het Tjotterpad.


Grotere kaart weergeven

Theorieavond

Voorafgaand aan de cursussen wordt begin april een introductie/theorieavond gegeven. Op deze avond wordt de theorie op zowel beginners- als gevorderdenniveau belicht.

Onderwerpen die zoal worden behandeld op de theorieavond:

Voorjaarscursus

Behalve n introductie/theorieles krijg je 8 praktijklessen van 3 uur. De zeilcursussen worden gegeven in mei en juni, op een vast dagdeel per week. Het doel van de lessen is tweeledig: plezier hebben op het water en leren zeilen. Waar de nadruk op komt te liggen, hangt voor een groot deel van jezelf af. Het halen van een diploma is geen noodzaak, maar kan wel leuk zijn. Er wordt gewerkt met vorderingenstaten waarop gedurende de cursus wordt bijgehouden in hoeverre je bepaalde onderdelen van het niveau beheerst. Bij niveau I is er dan ook geen examen. Is de vorderingenstaat aan het einde van de cursus niet geheel afgevinkt, dan is dat geen probleem omdat de resultaten 18 maanden geldig blijven. In die tijd kun je je vorderingenstaat aanvullen bij de Roerkoning of een andere CWO-erkende zeilschool.

Najaarscursus

Afhankelijk van het animo en het weer organiseren we ook een korte najaarscursus van 3 praktijklessen 3 uur. De lessen worden gegeven eind augustus - begin september.

Watersportdag

Na afloop van de voorjaarscursus wordt een watersportdag georganiseerd voor alle cursisten en instructeurs in juli. We huren een aantal boten op Loosdrecht of Vinkeveen en maken er altijd een gezellige dag van.

Watersportdag in Vinkeveen 2008

Watersportdag op de Vinkeveense Plassen