Wij zijn op zoek naar zeilinstructeurs! Interesse?, klik hier.

Zeilen op de Nieuwe Meer bij AmsterdamSorry, de inschrijving voor de lessen is weer gesloten...Leren zeilen in Amsterdam?

Dat kan! De Amsterdamse Zeilvereniging de Roerkoning geeft zeillessen aan volwassenen op de Nieuwe Meer in Amsterdam en wel op een gezellige en goedkope manier.

Zeillessen bij de Roerkoning

In 1971 vond een stel enthousiastelingen dat zeilen een te dure en te elitaire sport was en voor iedereen toegankelijk moest worden. Daartoe richtten zij Zeilvereniging de Roerkoning op, met als doel het geven van zeilcursussen tegen een zo laag mogelijke prijs. In de loop der jaren is er wel het n en ander veranderd. Zo kun je bij de Roerkoning CWO-zeildiploma's halen, die in het hele land door zeilscholen en verhuurbedrijven worden erkend. Gebleven is de lage prijs. Die is mogelijk doordat onze zeilinstructeurs vrijwillig lesgeven, met als enige beloning een aantal leuke en actieve avonden op het water met hun cursisten.

Erkende zeildiploma's

De Roerkoning biedt lessen aan op verschillende niveaus. De beginnerscursus (CWO-I) leert je de grondbeginselen van het zeilen. Heb je al ervaring met zeilen, maar wil je dit ook graag zelfstandig gaan doen, dan is er de semi-gevorderden cursus (CWO-II). Heb je het gevoel dat je de 'fijne kneepjes' nog niet beheerst, dan is er de cursus voor gevorderden (CWO-III). Daarna kun je onder alle (weers)omstandigheden zelfstandig varen. Voor wie wil en ervoor in aanmerking komt, is er aan het einde van de cursus de mogelijkheid om een CWO-examen te doen. Je kunt bij De Roerkoning ook ervaring opdoen als (beginnend) instructeur.

Optimale aandacht

De cursussen worden doordeweeks meestal in de avond gegeven en soms in de ochtend, en in de het weekend in de ochtend of middag. Iedereen die kan zwemmen en ouder is dan 16 jaar kan deelnemen. We varen vrijwel altijd met maximaal drie deelnemers per boot. Zo is er voldoende aandacht voor elke cursist. De lessen worden gegeven in Valken, een voor zeillessen veelgebruikte boot vanwege de grote stabiliteit en prima zeileigenschappen.

Zeillocatie

De zeillocatie is de Nieuwe Meer in Amsterdam, ten noorden van het Amsterdamse Bos. De lesboten liggen bij jachthaven Nexus aan het Tjotterpad, goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer.


Grotere kaart weergeven

Watersportdag op de Vinkeveense Plassen, 2018